Hva kan du som mamma eller pappa gjøre?

Ta en prat med familiens fremtidige lærling. Hvilke fag og interesser har barnet dit? Hva motiverer og trigger den håpefulle som plutselig er blitt stor? Prat med dem om og hjelp dem på veien. Det er et stort behov for fremtidige fagarbeidere, og i enkelte bransjer mer enn andre. Bygg og anleggsbransjen har stort behov for lærlinger. Innenfor konditorfaget er det ikke så mange læreplasser. Men det betyr ikke at du skal si til barnet ditt at han eller hun må velge tømrer, hvis det er sukker og glasur som er drømmen. Ta en prat, se på mulighetene. Hvor er det jobb å få? Er du villig å la barnet ditt flytte hjemmefra og på hybel? Noen ganger så må de det, for å oppnå drømmen.

Prat med dem om og hjelp dem på veien

Har dere lærling på jobben? Er det en lærling der du handler, der du klipper håret, der du spiser ute, på hotellet du bor på? Som forelder og forbruker, så kan du være med å skaffe ungdommene våre læreplasser.

Er det en lærling der du handler, der du klipper håret, der du spiser ute, på hotellet du bor på?

Kanskje trenger dere en lærling innen IKT-servicefag på jobben, eller en lærling i kontor og administrasjon. Hvis du jobber i en bedrift som har en kjernevirksomhet, har dere mulighet til å ta inn en lærling i et annet fag? Det er så mange muligheter! Tenk kreativt og tenk lærling der du kanskje ikke tenkte lærling tidligere! Visste du at det er 180 lærefag i Norge! Hjelp «soppen» på veien. Det er så lett å følge «de andre», men hva vil egentlig din fremtidige lærling når det kommer til stykket.

Huskeliste til foreldre:

  • Vis interesse
  • For all del ikke mas
  • Still de gode spørsmålene
Katrine Gustavsen

KATRINE GUSTAVSEN

Mobil: 901 50 448
Send e-post til Katrine

Mariann

MARIANN RUUD MOVIK

Mobil: 414 57 290
Send e-post til  Mariann

Bodil Onsaker Berg

BODIL ONSAKER BERG

Mobil: 940 37 507
Send e-post til Bodil

Knut Erik Hovde

KNUT ERIK HOVDE

Mobil: 908 70 324
Send e-post til Knut Erik

Per Espen Thorgersen

PER ESPEN THORGERSEN

Mobil: 922 66 657
Send e-post til Per Espen

Hanne Westerveld Jensen

HANNE WESTERVELD JENSEN

Mobil: 472 61 084
Send e-post til Hanne

Magne Hagen

MAGNE HAGEN

Mobil: 976 42 543
Send e-post til Magne